Birthe's Madside

 

Sur sild i fløde
4 - 5 personer
  • 2-3 flotte kryddersildfileter
  • 1 løg
  • 2 - 3 røde æbler
  • ca 6 spsk 18% créme fraiche
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • purløg

Tilberedningstid: ca 20 min

Trækketid: mindst 2 timer.

Skyl de udvandede sildefileter, tør dem godt og skær dem i passedene stykker, som lægges på et fladt fad. Løget pilles og hakkes fint. Æblerne skylles og deles, men skrælles ikke. Kernehuset fjernes, og æblerne hakkes groft. Der skal blive ialt 4 spsk. Rør creme fraichen med citronsaften, vend løg og æbler i og fordel denne blanding over silden. Vend forsigtigt rundt, så det hele bliver godt blandet, og stil silden kold og tildækket mindst 2 timer, inden den spises. Lige inden severingen drysses silden med masser af fintklippet purløg.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt.

 

 

Birthe's Madside