Birthe's Madside

 

Syltede mandariner med stjerneanis

Mandariner med skræl prikkes med en nål og gives et opkog. De lægges herefter tæt sammen i en gryde, og der tilsættes for hver 8 mandariner 2½ dl vand, 250 g sukker, 4 nelliker og 4 stjerneanis. Lad mandarinerne småsimre i lagen ca. 20 minutter. Opbevares på glas med låg. Clementiner og små appelsiner kan også anvendes.

Tips: Mandarinpuré er godt som dressing til julesalat:

Syltede mandariner køres i blenderen til puré, spæd med lidt saft fra glasset fra de syltede mandariner. Sammen med æblefileter – bedst af pigeonæbler – er det også pyntelig og godt til ribbenssteg og medisterpølse på julebordet. Skær æbler med skræl i fine filetstykker (ca. 1 cm tykke), som lægges i koldt vand med rigeligt citronskiver. Læg to æblestykker sammen med skrælsiden udad, og læg mandarinpuré i samlingen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside