Birthe's Madside

 

Sylte med urter
  • 1 flæskeskank

  • 300 g kalvesmåkød

  • 1 suppevisk

  • 2 gulerødder

  • ½ porre

  • 1 løg

  • ½ bundt persille

  • 1 laurbærblad

  • 20 peberkorn

  • salt

  • ¾ tsk peber

  • ½ tsk allehånde

  • 3 blade husblas

Kødet sættes over at koge med suppevisk, laurbærblad, peberkorn og salt. Kalvekødet skal koge ca. 1 time og flæskeskanken i ca. 1½ time. Når kødet er mørt, skæres det i små terninger og blandes. Hæld ca. ¼ liter af suppen op i en gryde. Persille, gulerødder, porre og løg hakkes fint og koges i suppen i 4 min. Peber og allehånde kommes i, og suppen smages til med salt. (Suppen må gerne smage meget krydret og salt). Kødet blandes i suppen, og det hele får et opkog. Husblassen udblødes i koldt vand og smeltes i den kogende suppe. Sørg for at røre godt, så husblasen bliver helt opløst. Sylten hældes i en form, som stilles koldt. Giv rugbrød, rødbeder og sennep til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside