Birthe's Madside

 

Tante Annes julekage
  • 150 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 1 tsk salt
  • reven skal af 1 citron
  • ½ tsk kardemomme
  • 50 g rosiner
  • 625 g mel

Tilberedningstid: Ca 30 min

Hviletid: 1 time + ca 30 min

Bagetid: Ca 25 min

Stil fedtstoffet lunt, så det bliver blødt, men det må ikke smelte.

Lun mælken og opløs gæren i den.

Pisk æg, sukker, salt, blødgjort smør, citronskal, kardemomme og rosiner godt sammen. Rør melet i, ælt dejen godt og stil den til hævning et lunt sted og tildækket, til den har fået dobbelt størrelse. Det varer ca 1 time. Slå dejen ned, æltes igennem og kommes i en smurt springform eller rulles ud til en pølse og formes som en snegl, der lægges på en smurt bageplade. Stil dejen til efterhævning i ca 30 min., igen tildækket og igen et lunt sted.

Tænd for ovnen og sæt den på 200 grader. Pensl kagen med rigeligt smeltet smør, sæt den på ovnens midterste ribbe og bag den i ca 25 min, hvorefter den afkøles på bagerist.

Tips: Samme dej kan bruges til juleboller, som skal bage 10 - 15 min, også ved 200 grader.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

 

 

Birthe's Madside