Birthe's Madside

 

Tante Julles konfektkage

Jeg vil lige advare Dem på forhånd - dette er ikke kagen for dem, der tæller kalorier! Den skal helst stå mindst 8 dage, før den spises.

  • 250 g smør
  • 375 g sukker
  • 625 g mel
  • 3 æg
  • 250 g honning eller 300g sirup
  • 5 g potaske
  • 5 g hjortetaksalt
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt nelliker
  • reven skal af 1 citron
  • Fyld:
  • 125 g grofthakkede nøddekerner
  • 125 g rosiner
  • 200 g tørrede figner
  • 100 g grofthakket mørk chokolade
  • fedtstof til formen

Tilberedningstid: Ca 1 time

Bagetid: 1 - 1 1/4 time

Smelt fedtstoffet og lad det afkøle, hvorefter det røres godt med sukkeret. Der efter røres først melet, så æggene og til sidst honning eller sirup og alle krydderierne i.Potasken skal røres ud i lidt lunken vand, inden den tilsættes. Det hakkede fyld blandes grundigt. Tænd for ovnen og sæt den på 150 grader.

Bred halvdelen af dejen ud i bunden af en stor velsmurt sandkageform eller anden kageform, fordel fyldet over dejen og bred resten af dejen ud over fyldet. Sæt kagen i den varme ovn og lad den bage 1 - 1 1/4 time.

De skal ikke blive forskrækket, hvis kagen falder lidt sammen. Det kan næsten ikke undgås med det fyld, men den smager lige godt af den grund.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

 

 

Birthe's Madside