Birthe's Madside

 

Vrejn drenge og piggehe
Min mormor var fra Als, og der blev hos hende altid bagt "vrejn unger" til jul.
Vi sagde aldrig klejner.
  • !25 g smør
  • 170 g sukker
  • 500 g mel
  • 3 spsk fløde
  • 3 æg
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • lidt vanille
  • reven skal af 1 citron

Rør smør og sukker sammen, tilsæt det øvrige og ælt dejen sammen. Dejen udrulles med kagerullen, og en del af dejen snittes mes klejnesporen til små klejner, der snittes i mitten og vrides til "vrejen drenge". Resten af dejen stikkes ud med et rundt glas og "gaf" hul i midten. Både " drenge og pigghe " koges lysebrune i fedt eller palmin, og tages op på fedtsugende papir, hvor de skal afkøles.

Kilde: Mad på sønderjysk

 

 

Birthe's Madside