Birthe's Madside

 

Bacondolmer
Hakket okse, hovedret 4 personer
  • 250 g bacon
  • 250 g hakket oksekød
  • ½ dl rasp
  • 1 spsk kartoffelmel
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1/4 tsk paprika
  • 1 æg
  • 3 spsk vand

Rør det hakkede oksekød med rasp, kartoffelmel, kryderier, æg og mælk. Farsen skal være fast.

Læg baconskiverne to og to ved siden af hinannen så de lige overlapper. Læg en passende portion fars på og rul baconskiverne sammen, fæst med tandstikker.

Lav 8 ruller på denne måde og brun dem i ca 1 spsk margarine i en dyb pande ved jævn varme. Skru ned for varmen til svagt blus og steg rullerne færdige til farsen er gennemstegt. Kog kartoflerne.

Serveres med brunsovs, rødkål og hvide kartofler.

Kilde: Betty Hansen Næsby/Tarup Ungdomsskole 1978

Henrik Nielsen 2:234/202@fidonet

 

 

Birthe's Madside