Birthe's Madside

 

Balinesisk kødgryde
Kødretter 4 personer
  • 450 g oksekød i strimler eller lam eller svin
  • 2 spsk mørk sojasauce
  • 1 tsk farin
  • Saften af en citron
  • 4 friske eller tørrede chili'er
  • 1 mellemstort løg
  • 2-3 cm. ingefærrod
  • 1 tsk rejepasta - kan undværes
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt

Brug morter eller blender til at lave en pasta af chili'erne (fjern frøstol og frø!). De hakkede løg, hvidløg og ingefæren, olien og evt. rejepastaen. Steg pastaen i tre - fire minutter under omrøring i wok'en eller på panden. Tilsæt kødet og rør videre, til det har taget farve. Hæld så halvanden dl kogende vand på og tilføj sojasaucen, sukker og citronsaft. Læg låg på og lad retten simre en halv times tid til kødet mørt. Servér med løse ris og grønsager.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 05-03-1996.

 

 

Birthe's Madside