Birthe's Madside

 

Bøf Stroganoff med kartoffelmos (klassisk)
4 personer
  • 50 g smør/olie
  • ca. 600 g oksekød i strimler
  • 2 grofthakkede løg
  • 1 bk champignons (250 g)
  • 1 tsk paprika
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • evt. 2-3 spsk sherry eller hvidvin
  • evt. 1 dl cremefraiche
  • groft kværnet salt og peber
  • Kartoffelmos:
  • 750 g kartofler
  • ¾ dl mælk
  • 10 g smør
  • salt
  • hvid peber

Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet. Tag det op. Brun løgene og champignonenerne i den anden halvdel af fedtstoffet. Kom kød, løg, champignons, paprika, bouillon og fløde i gryden. Kom låg på og lad retten simre i 30-45 min afhængig af kødet. Når kødet er mørt kommes cremefraiche i og retten koges igennem. Smages til med salt, peber og vin.

Kartoffelmos: Kog kartoflerne uden salt. Når de er kogt, moses de og der justeres med mælk og smør. Smag til med salt og peber.

Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside