Birthe's Madside

 

Bøf med champignon og myntekartofler
Oksekød, hovedretter 4 personer
  • 4 bøffer af filét (ca 2 cm)
  • 30 g smør/olie
  • Groft salt og peber
  • 1 kg champignons
  • 1 bdt persille
  • 2 spsk citron
  • Myntekartofler:
  • 1 kg små kartofler
  • 30 g smør
  • Hakket mynte
  • 2 fed hvidløg
  1. Rids fedtkanten på bøfferne.
  2. Smelt smørret, brun bøfferne på begge sider, dæp varmen og steg bøfferne ca 2 min på hver side afhængig af hvor røde de skal være. Drys salt og peber på under stegningen.
  3. Tag bøfferne af pamden og læg dem på varme tallerkener. Kom champignonerne på panden og lam dem småsimre ca 5 min.
  4. Drys hakket persille over champignonerne og smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Server bøfferne med myntekartofler og champignon.

Myntekartofler: Små kogte kartofler, der er sauteret i lidt smør med hakket mynte og hvidløg.

Kilde: Nikolai Christensen, 23 mar 94

 

 

Birthe's Madside