Birthe's Madside

 

Bourgognegryde
6 portioner
  • 750 g Oksekød i tern
  • 100 g Magert stribet flæsk
  • 1 Løg, stort
  • 1 Porre
  • 2 Gulerødder
  • 1 Hvidløgsfed
  • Olie
  • Smør
  • Mel
  • 20 Skalotteløg
  • 250 g Champignon
  • 3 dl Bouillon
  • 5 dl Bourgogne, rød
  • 1 Krydderbuket
  • Salt, peber, citronsaft
  • Sukker, persille

Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden. Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 160c i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning. Brun skalotteløgene i 1 spsk smør og 1 spsk sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron. Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til. Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.

Kilde: Kim Spur, jan '95.

 

 

Birthe's Madside