Birthe's Madside

 

Chili-gryde
Main dish, Meats, Mikrobølge - Personer: 1
  • 25 g Smør eller margarine
  • 100 g Skært oksekød i tynde strimler
  • 1½ tsk Chilipulver, efter smag
  • 1 spsk Tomatpure
  • 2 tsk Hvedemel
  • 2 Tomater, flåede u. kerner
  • 1½ dl Varm okseboullion
  • 50 g Champignon i skiver
  • 1 lille Porre, skåret i skiver
  • 50 g Majs
  • 100 g Røde bønner-dåse (kidney be)
  • 25 g Tortilla-chips, knuste
  • 15 g lageret danbo- eller cheddar
  • Pynt:
  • Hakket persille

Kom fedtstof og kød i en skål og kog i 1 ½ min. på højste effekt. Rør om 2 gange under kogningen. Tilsæt chilipulver og tomatpure og kog 30 sek. på højste effekt. Tilsæt mel, hakkede flåede tomater, bouillon og champignons. Rør godt rundt og kog i 2 min. på højste effekt, indtil retten er jævnet. Rør 2-3 gange under kogningen. Tilsæt porreskiverne og kog under låg i 10 min. på middel effekt. Tilsæt majs og bønner og kog under låg i 6 min. på middel effekt. Bland de knuste tortillachips med den revne ost. Drys blandingen over retten og kog i 30-45 sek. på højste effekt. Drys med persille og server.

Kilde: Christian Phillip, 30 Jan 94

 

 

Birthe's Madside