Birthe's Madside

 

Chili con carne 4
4 personer
  • 400 g hakket oksekød

  • 2 løg

  • 1 oksekødsbouillonterning

  • 2 dl vand, eller rød- eller hvidvin

  • 2 dl tomatpuré eller 1 dl tomatpuré og mosede tomater uden væde fra dåse

  • salt

  • peber

  • paprika

  • evt. få dråber Tabasco

  • 1 dåse hvide bønner i tomat (ca. 400 g)

  • 50 g smør

Smørret letbrunes, og heri steger løgene, der er hakket groft og kødet, der pilles fra hinanden med en gaffel. Dette letsteger nogle minutter inden vin, vand, tomatpuré, og evt. tomater og krydderier tilsættes, og dette småsnurrer i 15-20 minutter. Til sidst blandes de hvide bønner i tomatsovsen, og det hele varmes, koger igennem og smages til med evt. flere krydderier. Serveres fra dybe tallerkner og nydes med ske, gerne med brød til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside