Birthe's Madside

 

Chili con carne alla Phillip
Main dish, Mexikansk - Personer: 4
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 tsk svinefedt
  • 1 stort hakket løg
  • 4 store hakkede tomater
  • 2 friske chili, røde
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 pilsner
  • salt
  • ½ spsk chilisauce eller Jalapeno
  • grøn peberfrugt til pynt

Lad bønner dryppe af i en sigte. Rens chilierne og skær dem i smalle strimler. Smelt fedtet i en stor gryde og svits løgende, til de er klare. Tilsæt kødet og rør i det med en gaffel, til det skiller og skifter farve. Tilsæt tomater, chilistrimler og bønner og bland det godt. Hæld øl og tomatpuré i gryden og smat til med salt. Dæmp varmen og lad retten koge uden låg i 30-45 min. til saucen tykner. Smag til med chilisuuce og pynt med peberfrugt i strimler eller tern. Spis nybagte tortillaer eller lunt grovbrød til.

Kilde: Christian Phillip, 27 Jan 94

 

 

Birthe's Madside