Birthe's Madside

 

Corsicaner bøf
Kødretter 4 personer
  • 4 skiveroksefile, ca. 600 g
  • 3 spsk olivenolie
  • Sauce:
  • 1 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg
  • 200 g solmodne tomater
  • 50 g stenfri oliven
  • ½ tsk basilikum
  • 1 spsk vineddike
  • Salt - friskkværnet peber
  • Persille

Skold tomaterne og flå dem - eller brug dåsetomater - hak dem. Hak løg og hvidløg. Halv‚r olivenerne. Luk' bøfferne ved at stege dem lynhurtigt på panden i olivenolie ved 200°. Sænk så til 175° og giv bøfferne to - tre minutter yderligere på hver side. Sæt bøfferne til side på et forvarmet fad. Kom hvidløg og så løg på panden. Når de er blanke, tilføjes tomater og basilikum. Kog igennem og smag til med salt og peeber. Tilføj olivenerne. Når de er varme, er saucen klar til at hældes over bøfferne. Servér med bagte katofler eller pommes frites og flütes. Kraftig rødvin anbefales.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 07-03-1996.

 

 

Birthe's Madside