Birthe's Madside

 

Eksotisk højreb i papaya og kiwi
Hovedret, oksekød, asiatisk 5 personer
  • 1 oksehøjreb, ca. 1,5 kg
  • 1 moden papaya
  • 2 kiwi
  • Saft og skal fra 1 lime
  • Salt og peber
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 spsk ribsgele
  • evt. brøndkarse til pynt
  • Hasselbachkartofler eller
  • Aspargeskartofler samt salat

Stegens fedtlag ridses. Papayaen skrælles, og kernerne fjernes. Kiwi skrælles. Frugterne moses, evt. i blender, med limesaften. Stegen lægges i en plastpose og frugtmosen fordeles rundt om stegen. Posen lukkes og stilles koldt ca. 1 døgn. Mosen skrabes af kødet og gemmes. Stegen lægges i en bradepande og gnides med salt og peber. Brunes ca. 15 min ved 225° på midterste ovnribbe. Steger videre 1 1/4 - 1½ time ved 160°. Et kødtermometer skal vise 52-60° afhængig af, hvor rød man ønsker stegen. Lad stegen stå og trække ca. 20 min, inden den skæres i skiver. Stegeskyen hældes i en gryde og fedtet hældes fra. Frugtmosen røres med cremefraiche, og blandingen røres i stegeskyen. Saucen smages til med ribsgele og reven limeskal og serveres til kødet. Pyntes med brøndkarse.

Tilberedningstid: 2 timer uden marinering heraf arbejdstid: ½ time

Energi pr. pers: 2360 kilojoule (564 kcal)

Energifordeling: Protein 43% - 61 g kulhydrat 30% - 41 g fedt 27% - 17 g

 

 

Birthe's Madside