Birthe's Madside

 

Erlings mousaka
Græsk, hovedretter, oksekød 1 person
  • 2 auberginer (kan erst. med kartofler)
  • Kødsovs:
  • 2 dl hakkede løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ kg hakket oksekød
  • 1 dåsetomater
  • 1 dåse tomatpure
  • ½ tsk muskat
  • 1 tsk oregano
  • Salt og peber
  • Ostesovs:
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • ½ l mælk
  • 100 g tør, reven ost (ej parmesan)
  • 2 æg
  • Diverse:
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk parmesan
  • Grøn salat
  • Flute

Auberginerne skæres i skiver og brunes let i olie (hvis kartofler: forkoges i ca. 7 min., skære i tynde skiver), taglægges i smurt fad. Løg og hvidløg svitses i gryde, oksekød tilsættes under omrøring og brunes, tomatdåserne, krydderi tilsættes, småkoger i 10 minutter og lægges over auberginerne. Smør og mel afbages, mælk tilsættes under piskning, ost tilsættes og røres ud. Småkoger i 5 min Æggene tilsættes let sammenpiskede. Fordeles over kødsovsen. Retten drysse med rasp og parmesan. Bages ca. 1 time i 175 g ovn. Serveres med grøn salat og flütes.

Kilde: Henrik Holten-Rasmussen, 23/7 1995

 

 

Birthe's Madside