Birthe's Madside

 

Fars med Vintergrønsager
Oksekød, grisekød, grøntsager, hovedretter 4 personer
  • 200 g magert, hakket oksekød
  • 200 g hakket skinkekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 75 g finthakket zittauerløg
  • 100 g groftrevet squash
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 50 g mild, revet danbo 20+
  • Vintergrønsager:
  • 25 g smør
  • 300 g rosenkål i kvarte
  • 200 g knoldselleri i tynde stave
  • 100 g gulerødder i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • Groft brød.

Bagetid: Ca. 30 min ved 200°.

Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, squash, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Form farsen til 4 store "frikadeller" og læg dem i 4 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter). Drys med ost og bag retten midt i ovnen.

Vintergrønsager: Smelt smørret i en gryde. Svits grønsagerne heri og tilsæt vand, salt og peber. Kog grønsagerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min Smag til. Grønsagerne skal være sprøde.

Ved serveringen: Fordel grønsagerne omkring farsen og server resten i en skål ved siden af.

Tip: Tilbered farsen uden squash og ost, og steg den til frikadeller.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside