Birthe's Madside

 

Finn´s grydesteg
4-6 personer
  • 1 oksebov 1500-2000 g med ben
  • 2 gulerødder
  • 4 fed hvidløg (frisk)
  • 1 løg
  • 100 g smør
  • 1 bouillonterning (Knorr)
  • vand

Smøret brunes let i en stor støbejernsgryde. (støbejernswok) Boven smides i,brunes, og vendes et par gange. Gulerødder, løg og hvidløg skrælles/pilles - skæres i halve, og fordeles på begge sider af kødet. Bouillonterningen smuldres og fordeles på samme måde. Der hældes et glas vand ved. (hold øje med det undervejs) Hele molevitten skal stå og småsimre under låg 1½ til 2 timer afhængigt af af kødmængen.

Kødet tages op, væden hældes igennem en si og bruges til sovsen:

Væden hældes på en pande sammen med piskefløde (masser) og lidt kulør, samt ribsgelé. Nemmere kan det næsten ikke blive.

Serveres med grøntsager,kartofler og de frasiede grøntsager fra stegningen.

Kilde: Finn Strand

 

 

Birthe's Madside