Birthe's Madside

 

Fint farsbrød
6 personer

Tilberedningstid: 40 minutter

Ovntid: 45 minutter

  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 æggehvider
  • 1 dl rasp
  • 1 dl bouillon
  • 2 grønne peberfrugter
  • 1-2 røde eller gule peberfrugter
  • 125 g champignoner
  • 2 spsk olie
  • 3 spsk hakket persille
  • 1-2 knuste hvidløgsfed(kan undlades)
  • salt
  • peber
  • smørklatter
  • 1-2 dl bouillon
  • 2 dl tomatpuré

Rør det hakkede kød sammen med æggehvider og rasp og rør bouillon i. Bland de finthakkede peberfrugter og kom dem i farsen. Svits de grofthakkede svampe ganske kort i olien. Lad dem svale lidt, inden de også blandes i. Krydr med knuste hvidløgsfed, salt og peber. Form farsen til et brød, som lægges i et smurt ildfast fad. Kom smørklatter over og hæld lidt bouillon blandet med tomatpuré i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca 45 minutter. Dryp af og til farsbrødet med væden fra fadet. Sæt bagekartofler i ovnen samtidig, så har de tilbehøret klar når retten er færdig.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside