Birthe's Madside

 

Forloren Hare
Oksekød - Personer: 4
  • ½ kg Oksekød
  • 2 Tsk Salt
  • 1/4 Tsk Peber
  • 1 Æg
  • 4 Spsk Vand
  • 3 Spsk Rasp
  • 1 pk Lille Bacon
  • 2 dl Bouillon
  • 1 dl Kaffefløde
  • 2 Tsk Ribsgele

Ælt kødet med kryderier, æg, væske og rasp. Form farsen til et aflangt brød, læg det i et smurt ildfast fad. Læg Baconstrimlerne tæt sammen ind over kødet. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 225 grader, midt i ovnen i ca 15 min. Hæld bouillion og fløde ved kødet når det er brunt. Dæmp varmen til til 170 grader og vidresteg haren i ca 40-45 min. Dryp Haren af og til under stegningen. Når haren er færdig hældes stegeskyen fra haren gennem en sigte op i en kasserolle. Jævn saucen med lidt meljævning, lad den koge, og smag den til med ribsgele.

Serveres med: Hasselbach Kartofler; Bagekartofler skæres 2/3 igennem i tynde skiver, pensles med olie og drysses med salt. Stilles i et ildfast fad ved siden af Haren i ovnen, Det hele skulle så være færdig samtidig.

Kilde: Henrik Nielsen, 11 Jul 93

 

 

Birthe's Madside