Birthe's Madside

 

Fyldt hvidkål a la Cinderella
Grøntsager, hovedretter, svinekød 6 personer
  • 1 hvidkålshoved
  • 500 g hakket flæskekød
  • 2 løg
  • 2 dl mælk
  • 100 g mel
  • Salt og peber

Udhul hvidkålshovedet, sådan: skær toppen af ca. 3 cm nede. Gem, for den skal bruges som låg. Skær nogle krydser med en skarp kniv og grav ellers kålen ud stille og roligt. Optimalt er, hvis "skallen" er ca. 2 cm tyk. Rør en frikadellefars af de øvrige ingredienser. Du kan osse røre den efter din sædvanlige opskrift. Fyld frikadellefarsen ned i hvidkålshovedet, sæt låget på og bind grundigt til. Kog hovedet i ca. 2 timer. Når der er 20 minutter tilbage af kogetiden, tilsæt det antal kartofler, som du vil servere som tilbehør. Server med smørsovs, kartofler og skåret i skiver på stort fad. For børn og barnlige sjæle: skræl en gulerod, stik den ned i midten af farsen under fyldningsproceduren. Når kålen skæres ud, vil guleroden komme til at sidde i midten, så skiven ligner en skydeskive med en rød plet.

Kilde: Henrik Holten 16/10 1995

 

 

Birthe's Madside