Birthe's Madside

 

Gammeldags Labskovs
4 personer

Blanchering af kødet giver en lys farve af kødet, hvilket forhindrer at retten får det brunlige udseende som retter med oksekød oftest har.

  • 500 g oksekød skåret i terninger, helst fra tyndsteg eller filet.

  • kogende vand til blanchering

  • 4-5 løg i tynde skiver

  • salt

  • peber fra kværn

  • 2 laurbærblade

  • 500 g kartofler

  • 50-75 g smør

  • koldt vand så kødet og kartoflerne dækkes

Kødet skal være mørt, og det blancheres, dvs. læg lidt ad gangen i en sigte og overhæld det med kogende vand. Derefter kommes smør i bunden af en gryde, heri lagvis rå kartoffelskiver, løgskiver, kød, salt, peber og laurbærblade. Til sidst hældes koldt vand over, så det knap dækker kød og kartofler. Retten småkoger under låg i ca. 1¼ time, smag om det mørt.

Servering: Retten serveres med koldt smør, rugbrød, hakket persille og øl og brændevin.

Kilde: Kirsten Hüttemeier - Familie Journalen - Frank Larsen

 

 

Birthe's Madside