Birthe's Madside

 

Gibbes Galette
4 personer

Retten er tidskrævende, men alle delene kan med fordel laves dagen før.

  • Pandekagedej:
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mælk
  • 1½ dl pilsner
  • 2 æg
  • 1½ spsk olie
  • Spinatfyld:
  • 300 g frossen spinat
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 knsp revet muskatnød
  • 50 g revet parmasanost
  • 500 g champignon
  • smør til bruning
  • salt og peber
  • Oksekødsfyld:
  • 250 g hakket oksekød
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 knsp stødt chili
  • 1 tsk paprika edelsüss
  • salt og peber
  • Pynt:
  • Mozarellaost

Pandekagedejen røres sammen, og hviler 1/2 time. Spinat, fløde og muskatnød sættes over, og simrer lige så stille. Champignonerne hakkes, og brunes i smør indtil de er brune og tørre. Derefter tilsættes de til spinaten. Parmasanosten tilsættes først når spinatfyldet er færdigt. Oksekødet bruner i sit eget fedt, hakket løg og hakket hvidløg (ikke knust) bruner med. Tomat og krydderier tilsættes. Begge dele kan med fordel stå og simre mens man begynder på pandekagerne. Pandekagerne kan være svære at bage, men de er nemmest at have med at gøre, hvis de bages helt igennem ved svag varme, inden de vendes. Der skal blive min. 8 stk helst flere. Pandekagerne lægges i en smurt springform, med skiftevis spinatfyld og oksekødsfyld, ligesom en lagkage. Pyntes med en passende mængde ost, og bages 30-40 min. ved 180 grader.

Servering: Gerne med salat, men i hvertfald med en god rødvin.

Kilde: Gitte Dahl

 

 

Birthe's Madside