Birthe's Madside

 

Gryderet med hakket oksekød
4 portioner
  • 250 g hakket oksekød
  • 8 skalotteløg
  • 2 porrer
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk mel
  • 1 liter vand
  • 70 g koncentreret tomatpúre
  • 1 laurbærblad

Pil løgene. Skær porrerne i tykke ringe (brug halvdelen af det grønne). Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Begynd med at brune kødet i den varme olie, drys med salt og peber, inden melet drysses på og blandes godt med kødet. Rør vand og tomatpúre sammen og rør det i det brunede kød. Tilsæt laurbærblad, løg, porrer og gulerødder og lad retten komme i kog. Læg låg på og lad det simre i 45 min. Smag til med salt og peber.

Server retten sammen med kartoffelmos.

Kilde: Ude og hjemme - Grethe Pedersen - Frank Larsen

 

 

Birthe's Madside