Birthe's Madside

 

Hakkebøffer i sennepssauce
4 personer
  • 400 g hakket oksekød

  • ½ dl rasp eller 2 små kogte kartofler

  • 1½ dl mælk

  • 1 tsk salt

  • peber

  • 1 lille spsk revet løg

  • ca. 30 g smør til stegning

  •  

  • Sauce:

  • 1½ dl bouillon

  • 1½ dl creme fraiche

  • 1 tsk Maizena

  • ½ spsk dijonsennep

  • klippet purløg

  • salt

  • peber

Ælt kødet med rasp eller mosede kartofler, mælk, salt, peber og løg. Form farsen til 6-7 bøffer. Steg bøfferne på panden i ca. 2 minutter på hver side. Læg bøfferne i et ovnfast fad. Kog panden af med bouillon. Rør creme fraiche og Maizena sammen og hæld det på panden. Varm saucen igennem under piskning, tilsæt et par spsk klippet purløg og smag til med sennep, salt og peber. Hæld saucen over bøfferne og læg folie løst over. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, afhængig af, hvor røde bøfferne skal være.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside