Birthe's Madside

 

Hakkebøffer med ansjossauce
Kødretter 4 personer
  • 600 g førsteklasses oksekød
  • 3 spsk sorte peberkorn
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt-friskkværnet sort peber
  • 25 g smør
  • 8 ansjosfileter
  • 2 mellemstore forårs løg
  • 2 dl rødvin
  • 4 spsk brandy/cogac
  • 2 spsk cremefraiche
  • Friskkværnet sort peber

Peberkornene knuses og fordeles over de fire hakkebøffer, som skal stå et par minutter for at smagen trænger ind. Grillristen eller grillpanden gnides ind med hvidløget - pensles med lidt olie og varmes op til 200°. Ansjoserne drænes og findeles. Det hvide af forårsløgene hakkes. Halvdelen af smørret smeltes i en lille, tykbundet kasserolle. Ansjoserne og forårsløg småsnurrer et minut under omrøring. Tilsæt brandy og 2-3 spsk vand. Sænk varmen og kog videre, til saucen er klar. Grill i mellemtiden hakkebøfferne 5-7 minutter på hver side,som man nu fortrækker dem. Lige før serveringen tilsættes saucen cremefraichen.

Passer til pomnes frites, brasede kartofler, kogte kartofler - vin smager naturligvis.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag

John Erik Hansen 05-03-1996.

 

 

Birthe's Madside