Birthe's Madside

 

Hakkebøffer med krydderurter
Hovedret, oksekød 4 personer
  • 650 g hakket oksefars
  • 1 dl friskhakket esdragon eller 1 tsk tørret
  • 1 dl friskhakket merian eller 1 tsk tørret
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • ½ dl vand
  • 1 fed hvidløg
  • 60 g smør
  • Salt
  • Peber
  • Friskrevet peberrod
  • Cremefraichesovs:
  • 1 dåse cremefraiche 18%
  • 2 spsk tomatpuré
  • ½ spsk HP-sauce
  • Salt
  • Peber
  • evt. fintklippet purløg
  • Tilbehør:
  • Lune pillekartofler og en lun grøntsag, f.eks. bønner og en skive frisk landbrød

Rør oksefarsen sammen med krydderurterne, ægget, rasp og vand. Krydr med hvidløg, salt og peber. Form kødet til hakkebøffer (4 stykker) - og steg dem i det gyldne smør på en varm pande - ca. 3 min på hver side - afhængig af hvor rødt, de ønsker kødet. Tag krydderbøffer af panden og anret på et lunt fad med stegesmørret. Læg friskrevet peberrod på hver hakkebøf. Rør ingredienserne til cremefraichesovsen sammen og lad det stå i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

 

 

Birthe's Madside