Birthe's Madside

 

Hakkebøf med kogt æg og sennepssauce
4 personer
  • 750 g hakket oksekød

  • 4 små æg

  • ½ pose Santa Maria Mexicansk Marinade

  • 40 g smør

  •  

  • Sauce:

  • 1 dl pilsner øl

  • 3 dl piskefløde

  • 3 spsk sennep

  • 50 g syltede agurker

  • 1 lille løg

  • 1 tsk basilikum

  • 25 g smør

  • persille

Æggene koges 6 minutter. Det hakkede kød smages til med mexicansk marinade. Kødet deles i 4 portioner og formes til kugler, som bankes forsigtigt ud på et spækbræt. På hvert stykke kød lægges et kogt pillet æg. Kødet pakkes omkring ægget og bøfferne steges i smør ved svag varme på en pande.

Sauce: I en gryde sauteres skiveskåret løg, derefter tilsættes øl og basilikum. Lad det koge næsten ind, tilsæt fløden og lad det koge 2 minutter endnu. Saucen tilsættes sennep og smør og smages til med salt og peber. Bøfferne anrettes med skiver af syltet agurk samt lidt bredbladet persille og stegte kartofler.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside