Birthe's Madside

 

Hakket oksekødscurry fra Sri Lanka
4 personer
  • 500 g hakket oksekød
  • 1-2 grønne el. røde chilifrugter (kan udelades til fordel for cayennepeberet)
  • 1 mel. stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skiver frisk ingefær
  • 1-2 kartofler
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk curry powder (Garam masala)
  • ¼ tsk stødt sort peber
  • 2 spsk ghee el. olie
  • ¼ laurbærblad
  • ½ stilk citrongræs, hvis det kan fås
  • 3 hele nelliker
  • 3 kardemommefrugter
  • 2½ cm hel kanel el. ½ tsk blandede krydderier
  • ½ - 2 tsk cayenne peber
  • 2 tsk paprika
  • ¼ l kokosmælk
  • 1 spsk citron- el. limesaft
  • Tilbehør:
  • løskogte ris m.m.

Bland kødet med salt, peber, ingefær, curry powder, cayenne peber, paprika og krydderier.Varm olien op i en gryde og tilsæt kartoffelterningerne (husk at lade vandet løbe godt af!) og rist dem et par minutter i olien. Tilsæt løg og citrongræs, og rist det hele yderligere et par min. Tilsæt kødet og lad det koge i 5 min. før kokosmælken tilsættes. Bring atter retten i kog og lad den simre til sovsen er tyk.

Serveres tilsat en anelse citron- el. limesaft.

Kilde: Jørgen Boe Mikkelsen

 

 

Birthe's Madside