Birthe's Madside

 

Helstegt oksefilet
Oksekød, hovedretter, sauce, grøntsager 6 personer
  • 25 g smør
  • 1 kg oksefilet
  • 1 ½ dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ tsk tørret salvie
  • Sauce:
  • 3 dl stegesky fra fileten
  • 1 dl små persillekviste
  • 1 dl friskklippet karse
  • 3 dl cremefraiche 38%
  • Friskkværnet peber
  • evt. saucemel
  • Lynstegt broccoli:
  • 600 g broccoli
  • 25 g smør
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1/4 tsk groft salt
  • Tilbehør:
  • Kartofler

Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min på hver side ( 4 min I alt). Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min på hver side (30 min i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur de sidste 10 min af stegetiden. Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

Sauce: Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en gryde og tilsæt cremefraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber.

Lynstegt broccoli: Skær broccolien i små buketter og stokke i små skiver. Lad smørret gyldne i en dub pande. Svits broccolien og hvidløg heri i ca. 4 min Smag til med salt. Broccolien skal være sprød.

Tips: I stedet for oksefilet kan anvendes oksemørbrad: steg den ca. 11 min på hver side (22 min i alt). Jævn evt. saucen med saucemel.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside