Birthe's Madside

 

Helstegt oksehøjrebsfilet med bagte kartofler
8 personer

Arbejdstid: 40 minutter

Stegetid i alt: Ca. 1¼ time

Ikke fryse-egnet

  • 2 kg oksehøjrebsfilet

  • salt

  • peber

  • 5-6 dl bouillon eller vand

  • 8 bagekartofler

  • smør

  • Herbes de Provence

  •  

  • Endvidere:

  • 250 g champignoner

  • 25 g smør

  • 6-7 dl stegesky

  • ca. 1 dl piskefløde

Krydr kødet med salt og peber og læg det på risten over bradepanden. Brun kødet ved 250 grader i 15 minutter. Skræl kartoflerne, flæk dem på langs. Kom smør, salt, peber og Herbes de Provence på snitfladen. Dæmp varmen til 175 grader, læg kartoflerne på risten ved siden af stegen og hæld bouillon eller vand i bradepanden. Stil kødet og kartofler i ovnen ca. 50 minutter. Tag kødet ud og si skyen ned i en gryde. Stil kartoflerne tilbage i ovnen ca. 15 minutter ved 200 grader, mens kødet hviler før udskæring. Skum skyen fri for fedt. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist champignonerne i smør. Tilsæt stegeskyen og bring det i kog. Jævn sovsen let. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver og server med de bagte kartofler, glaserede løg og sovsen.

Tips: Til stegen serveres f.eks. en kraftig portugisisk Bairrada Reserva-rødvin til ca. 50 kr. Hvis de hælder vand ved stegen i bradepanden, kan de svitse lidt findelt grønsager (løg, gulerødder, pastinak, persillerod og/eller porrer) og komme i bradepanden for at give smag til skyen. Sovsen kan yderligere smages til med et glas rødvin evt. i stedet for fløde.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside