Birthe's Madside

 

Indbagt oksemørbrad
4 personer
  • 1 stykke oksemørbrad
  • 1 bakke champignoner
  • 50 g smør
  • 3 dl cremefraiche
  • salt
  • groftkværnet sort peber
  • 1-2 pakker butterdej
  • 1-4 spsk citronsaft
  1. Tag butterdejspladerne op af fryseren og bred dem ud, så de kan tø lidt op.
  2. Skær fedtet fra mørbraden og brun den i lidt smør.
  3. Rens og skær champignoner i kvarte og rist dem først på en tør pande til de har fået lidt farve. Kom smør på og lad dem brune lidt mere.
  4. Kom cremefraiche på champignonerne og kog det hele lidt mere ind til konsistensen er tykkere. Smag til med salt, peber og citronsaft (efter behag). Tag panden af varmen og lad sovsen køle lidt af, mens du laver næste punkt.
  5. Få butterdejspladerne til at hænge sammen i et rektangel, der er stort nok til at stegen med sovs kan pakkes ind i butterdejen. (Der står en fremgangsmåde på pakkerne til, hvordan man 'klistrer' butterdej sammen - det er i hvert fald vigtigt ikke at blande for meget mel i butterdejen, da den ellers bliver tung og kedelig).
  6. Kom noget af champignonsovsen på midten af rektanglet, læg mørbraden på, kom mere sovs på. Rul til sidst dejen helt omkring mørbrad og sovs. Lav evt. en dekoration af butterdej (fx fletværk) og læg den ovenpå den indpakkede mørbrad. Læg den indpakkede mørbrad over på en smurt bageplade og bag den i ovnen ved 220 grader i mellem 20 og 40 min. alt efter kød og ønske om stegning.

Serveres med en god sovs fx rødvinssovs lavet på fond, kartofler og evt. salat.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside