Birthe's Madside

 

Italienske farsbøffer
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 skive afskorpet franskbrød
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • 1 tsk oregano
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl fløde 13
  • 1 spsk smør
  • Sovs:
  • 2 dl tomatjuice eller ½ ds flåede tomater
  • 1 spsk revet løg
  • 1 spsk mel
  • salt
  • peber
  • Gratinering:
  • 4 eller 8 skiver ost

Lad det smuldrede franskbrød trække i vandet. Læg kødet i en skål og tilsæt salt og krydderier. Bland æggeblommer og fløde i. Hæld vandet fra franskbrøddet (Hvis det ikke har opsuget det hele) Bland brøddet i farsen og arbejd den godt igennem. Form farsen til 8 små eller 4 store bøffer. Brun dem i lidt smør og læg dem i et ovnfast fad.

Sovsen: Hæld tomatjuice eller flåede tomater med væde i en kasserolle tilsæt løg og bring blandingen i kog. Udrør hvedemelet med lidt vand og pisk det i den kogende sovs. Lad sovsen koge sagte i ca 5 min. Hæld sovsen over bøffene og læg en osteskive på hver bøf.

Gratiner retten ved 250 grader i ca 15 min. til osten er blevet let gylden.

Skal retten være extra lækker, kan tilsættes lidt rødvin i sovsen og evt smørristede champignoner ( inden osten )

Kilde: Jan Dahl

 

 

Birthe's Madside