Birthe's Madside

 

Italienske hakkebøffer
  • 600 g hakket oksekød
  • salt
  • peber
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • Sovs:
  • 2 grofthakkede løg
  • 2 knuste hvidløgs fed
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ kg tomater ( evt fra dåse )
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl hvid eller rødvin
  • salt
  • peber
  • 2 spsk hakkede kapers
  • grønne og sorte oliven

Form kødet til bøffer og krydder dem med salt og peber. Steg dem i smør på en pande. Hold dem varme.

Lad de grofthakkede løg snurre sig klare i en gryde. Kom de knuste hvidløgsfed i sammen med flåede, grofthakkede tomater. Krydder med salt, peber, timian og rosmarin. Hæld vinen ved og lad sovsen snurre uden låg i 15 - 20 min. Smag den godt til.

Rør kapers og oliven i og smag til.

Anret bøfferne i den varme tomatsovs kom lidt finthakket kapers og lidt tomatsovs på hver bøf.

Servering: Løse ris eller kogt pasta serveres til.

Kilde: Jan Dahl

 

 

Birthe's Madside