Birthe's Madside

 

Izmir köftesi
Tyrkisk, hovedret, oksekød 6 personer
  • 4 skiver franskbrød uden skorpe
  • 675 g hakket oksekød
  • 1 pisket æg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk paprika
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 4 spsk mel
  • 3 spsk margarine
  • 3 dåser flåede tomater
  • 2 grønne pebre
  • 600 ml vand
  • 1 tsk salt

Væd brødet i lidt vand, klem det tørt og smuldr det i en stor skål. Tilsæt kød, æg, hvidløg, kanel, paprika, salt og peber og ælt det godt sammen. Hav fugtige hænder! Stadig med fugtige hænder laver man valnødde-store kødboller. Disse lægges på en tallerken med mel, som de bliver rullet i. Margarinen smeltes i en stor gryde. Kødbollerne brunes ensartet, nogle få stykker af gangen, hvorpå de tages op med en hulske og holdes varme. Når alle kødbollerne er brunet og taget op igen, kommes resten af ingre- dienserne i gryden, det koges op og det simrer i 15 min Kom kødbollerne tilbage i gryden og lad det hele simre i endnu 15-20 min Det hele kommes på et fad og serveres sammen med tomatpilaf og yoghurt- og agurke-salat.

 

 

Birthe's Madside