Birthe's Madside

 

Kartoffelfad
4 personer

Tilberedningstid: 1 time 15 min.

  • 800 g kartofler

  • Kødsauce:

  • 500 g hakket skært oksekød

  • 1 spsk olie

  • 1 løg skåret i skiver

  • 2 gulerødder skåret i skiver

  • 1 porre skåret i skiver

  • 1 dl tomatpure

  • 1 dl vand

  • 2 tsk timian

  • 1 tsk paprika

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • Gratinering:

  • 1½ dl creme fraiche 18%

  • 25 g revet ost

  1. Olien varmes i en stegepande, og gulerødderne steges heri i ca. 1 minut. Løget tilsættes, og det hele steges videre i 1 minut.

  2. Kødet tilsættes og brunes 2-3 minutter. Sørg for at kødet findeles under stegningen.

  3. Porren tilsættes, og det hele steges videre i 2 minutter.

  4. Tomatpure, vand og krydderier tilsættes, og kødsaucen er færdig efter endnu 2-3 minutters stegning. Smages til med salt og peber.

  5. Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver.

  6. Kødsauce og kartoffelskiver lægges lagvis i et ildfast fad. Start og slut med kartoffelskiver.

  7. Fordel creme fraichen over det øverste lag kartofler og derefter den revne ost.

  8. Fadet stilles i ovnen ved 225°C i ca. 45 minutter.

Serveres med grøn salat.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

 

 

Birthe's Madside