Birthe's Madside

 

Kogt oksekød med grønsager

Arbejdstid: 30 minutter

Kogetid: 1½ - 2 timer

Fryseegnet

  • 1 stykke oksespidstykke
  • 8-10 hele peberkorn
  • salt
  • 2 laurblade
  • ½ kg skalotteløg
  • 4-5 gulerødder
  • 1 bundt porrer
  • 1 selleri
  • 2 persillerødder
  • 1 pastinak

Kom kødet i en gryde og hæld vandet på , så det dækker. Bring i kog og tilsæt salt, hele peberkorn, laurbærblade og suppevisk (toppen af grønsagerne). Kog, til kødet er godt mørt. Kom de rensede grønsager i gryden og lad dem koge møre til sidst, det varer 20-25 minutter. Kødet serveres med grønsagerne i suppen.. For at lette serveringen er det bedst at skære kødet i skiver, før fadet sættes på bordet. Kartofler kan serveres til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside