Birthe's Madside

 

Krydrede oksespid
4 portioner
  • 500 g Hakket oksekød (8-12% fedt)
  • 2 dl Vand
  • ½ Fed presset hvidløg
  • ½ tsk Stødt kanel
  • 100 g Sandwichbrød
  • 5 spsk Finthakket persille
  • Peber
  • 1 spsk Smeltet smør
  • Tilbehør:
  • Yoghurt, evt. afdryppet
  • 1 Agurk
  • 1 Bdt. klippet dild
  • lidt revet løg
  • salt og peber
  • tomatbåde dryppet med kryddereddike, drysset med salt og hakket løg

Brødet plukkes i småstykker, overhældes med vand i en røreskål og trækker i 10 min. Oksekød, persille, hvidløg, salt og peber samt kanel røres i. Farsen deles i 12-16 dele, formes som cigarer og sættes på små træspid. Kødet pensles med smeltet smør. Spiddene steges i ca. 10 min. øverst i en 250 grader varm ovn. Alternativt formes farsen til 8-10 ovale bøffer, der pensles og steges i 15. min. Yoghurten smages til og blandes med tern af agurk, der er flækket og skrabet fri for kerner. Salaten pyntes med klippet dild og serveres til kødet sammen med løse ris og tomatsalat. Denne ret er velegnet til frysning.

Kilde: Let Nok, Levnedsmiddelstyrelsen 1994 Kenneth Skovly Pedersen, 17 Dec 94

 

 

Birthe's Madside