Birthe's Madside

 

Krydret oksegryde med kanel og artiskokhjerter
4 personer
  • 750 g skært oksekød i strimler i Mester Kvalitet

  • olie til bruning

  • 2 store løg i 6 både

  • 4 spsk mel

  • 3 dl rødvin + ca. 4 dl

  • vand eller ca. 7 dl

  • bouillon

  • 1 lille stang kanel

  • 1 tsk kommen

  • 2 tsk salt

  • Fyld og pynt:

  • 250 g champignon i kvarte

  • Olie til bruning

  • 1 ds. afdryppede artiskokhjerter i halve, 400 g

  • 1-2 spsk hakket persille

Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det ad 3 gange i varmt fedtstof på en pande. Læg det efterhånden over i en gryde. Brun løgene og læg dem i gryden. Drys mel på og rør rundt til det er opsuget. Hæld vin og vand eller bouillon ved. Tilsæt kanel, kommen og salt. Kog retten ¾-1 time hvis det er nødvendigt. Rist champignon let gyldne i olie. Tilsæt artiskokhjerter og bland dem med champignon. Bland det i kød og sauce eller læg det øverst i fadet. Drys med persille.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside