Birthe's Madside

 

Labskovs
4 personer
  • 400 g oksekød, fra mørt inderlår, skåret i terninger

  • 4 løg i tynde skiver

  • salt

  • peber

  • 2 laurbærblade

  • 500 g skrællede kartofler

  • ca. 1 liter vand

  • 100 g smør

Det er vigtigt, at kødet blancheres, ellers bliver labskovs mørkt og kedeligt. Kødet lægges derfor lidt ad gangen i en sigte og overhældes med spilkogende vand, så kødets æggehvidestoffer stivner og kædet bliver lyst. Så kommer de smørklatter i bunden af en gryde og lægger lagvis løgskiver, kød, kartofler i skiver, smørklatter og indimellem salt, peber og et par laurbærblade. Til sidst hældes det kogende vand over, og under låg småkoger det hele i et par timer, til kødet er helt mørt, og kartoflerne må gerne være moset ud. De kan, hvis de er bange for at retten skal brænde på, komme lidt mere vand ved.

Server med iskoldt smør og meget klippet persille samt groft brød, en herlig vinterret.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside