Birthe's Madside

 

Lasagne
Hakket okse, grøntsager, hovedretter 4 personer
  • Kødsauce:
  • 25 g smør
  • 75 g grofthakket zittauerløg
  • 300 g magert, hakket oksekød
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 1 dåse flåede tomater (400 g)
  • 1 dåse konc. tomatpuré (70 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 90 g forkogte lasagneplader
  • ½ l mornay sauce
  • 2 spsk rasp
  • Tilbehør:
  • Groft brød og grøn salat.

Bagetid: Ca. 35 min ved 200°. Mikrobølgeovn: fordel lasagnen i 2 fade (ca. 15 x 25 cm). 1 fad ad gangen i mikrobølgeovnen: ca. 15 min ved halv effekt.

Kødsauce: Lad smørret smelte i en gryde. Svits løg og oksekød heri, til kødet smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, tomater med væde, tomatpur‚, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag låget af gryden og kog saucen videre i ca. 10 min Smag til. Læg lagvis - kødsauce, lasagneplader, kødsauce, mornay sauce, lasagneplader, kødsauce og mornay sauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Drys lasagnen med rasp og bag den midt i ovnen.

Tip: forkogte lasagneplader kan købes.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside