Birthe's Madside

 

Lasagne italienne
Pasta, kød, ost, hovedret 6 - 8 pers.
  • 250 g italiensk lasagne
  • 2 l vand
  • 2 spsk groft salt
  • Kødsauce:
  • 25 g smør
  • 1 stort, hakket zittauerløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret timian eller basilikum
  • ½ tsk oregano
  • 1 ds koncentreret tomatpuré
  • 1 ½ dl bouillon (tern.+vand)
  • Bechamelsauce:
  • 30 g smør
  • 3½ spsk hvedemel
  • ½ l kogende mælk
  • 1 dl piskefløde eller fløde 13%
  • Salt, hvid peber
  • ½ tsk revet/stødt muskatnød
  • 150 g revet, mild danbo
  • Gratinering:
  • 2 spsk rasp
  • 25 g smør
  •  
  • Tilbehør:
  • Tomatsalat

Bagetid: Ca. 35 min ved 200g

Kom lasagnen i spilkogende vand med salt, og kog dem ca. 15 min de skal være møre, uden at virke bløde. Lægges til afdrypning i en sigte. Overhældes med koldt vand for at undgå de klistrer sammen.

Kødsauce: Svits løg og kød i gyldent smør. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon, og lad det hele småsnurre ca. 10 min.

Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og derefter mælken lidt efter lidt. Kom krydderier, revet ost og fløde i. Smag saucen til, og lad den koge godt igennem.

Smør et ovnfast fad med smør. Læg lasagne, kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel nogle smørklatter hist og her. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen. Bag retten, til overfladen er gylden og gennemvarm.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 9/8-95.

 

 

Birthe's Madside