Birthe's Madside

 

Lasagne med oksekød, tomat og spinat
4 personer
  • Kødsauce:

  • 500 g mesterhakket oksekød

  • 1 finthakket løg

  • 25 g smør/margarine

  • 1 ds. hakkede tomater med basilikum

  • salt og peber kværn

  • Fyld:

  • ca. 300 g optøet luxusgrønt spinat i hele blade

  • 9-12 Firenze lasagneplader

  • ½ liter Karoline Marnaysauce

  • 100 g reven gratineringsost

  • Tilbehør:

  • grønt salat med gul eller rød peberfrugt i strimler og agurkemåner samt brød

Svits løget i fedtstof. Tilsæt oksekød. Rør med en grydeske, til kødet er skilt ad og har skiftet farve. Tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Lad kødsaucen koge 10 minutter under låg. Vrid væden af den optøede spinat. Del spinat og lasagneplader i tre portioner. Del kødsauce, mornay-sauce og ost i 4 portioner. Læg tingene lagvis i et ovnfast fad på ca. 17 x 30 cm. Begynd med kødsauce, spinat, mornay-sauce, ost og lasagne. Fortsæt med de to næste lag og slut med kødsauce og ost. Stil lasagnen nederst i ovnen ved 200 i 35-40 minutter.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside