Birthe's Madside

 

Marinerede oksebøffer
Meats 4 personer
  • Rødvinsmarinade:
  • 2 dl rødvin
  • 2 grofthakkede chalotteløg
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 4 skiver oksefilet ( 175 g)
  • Kryddersmør:
  • 4 spsk rødvinsmarinade
  • 1 chalotteløg i tern
  • 100 g smør
  • ½ t frisk, hakket timian
  • 1/4 t groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Salat:
  • 500 g kartofler eller asparges-kartofler
  • ½ l grønsagsbouillon
  • 1 squash i skiver
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 1/4 t groft salt
  • Friskkværnet peber

Rødvinsmarinade: Bland rødvin med de øvrige ingredienser. Læg bøfferne på et fad og hæld marinaden over. Lad bøfferne stå tildækket og koldt ca 1 døgn. Vend dem af og til.

Kryddersmør: Si marinaden fra bøfferne. Kog charlotteløg i ca 1 min i 4 spsk rødvinsmarinade. Afkøl blandingen og rør den sammen med smør, timian og krydderier. Stil krydersmøret koldt. Salat: skrub kartoflerne grundigt og kog dem i grønsagsbouillon, til de er møre. Skær dem i skiver og anret dem sammen med squash i striber på et flad fad. Smag cremefraiche til med salt og peber og læg det i en stribe over grønsagerne. Tør bøfferne i køkkenrulle og grill dem ca 4 min på hver side. Server bøfferne med kryddersmør og salat.

Tips: Bøfferne kan også steges i smør i en pande, ca. 4 min på hver side.

 

 

Birthe's Madside