Birthe's Madside

 

Marineret okse-lårtunge

En rigtig lækker sommerret, synes jeg.

  • ca. 800 g okselårtunge

  • 3 dl hvidvin

  • Til marinade:

  • 100 g mayonaise

  • 2 store bundt basilikum

  • 1 spsk. Dijon sennep

  • saft af en citron

  • 2 fed hvidløg

  • salt og peper

  • indkogt kogelage fra lårtungen

Brun lårtungen i en gryde i olie til den er pæn gylden og hæld så hvidvinen ved. Drys med salt og peper og lad kødet simre under låg i ca. 35 min., mens det vendes flittigt. Hvis vinen er ved at dampe væk, hældes lidt vand ved. Tag gryden af varmen og lad kødet ligge og trække i væden, til det er koldt. Vend det en gang imellem. Herefter tages kødet op, og lagen koges ind til ca. ½ dl og stilles så til afkøling.

Mayonaisen røres med meget fint hakket basilikum, hakket hvidløg og den indkogte, kolde kogelage. Marinaden smages til med sennep, citronsaft samt salt og peper. Den kolde lårtunge skæres i meget tynde skiver og smøres med marinaden. Anrettes på fad og serveres f. eks. med en varm Tomatlasagne.

Kilde: Jens Pedersen

 

 

Birthe's Madside