Birthe's Madside

 

Mexicanske hakkebøffer
Kødretter 4 personer
  • 600 g hakket oksekød
  • 250 g spæk
  • 2 hvidløg
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 knivspids timian
  • 1 tsk chili
  • 1 spsk maizenamel
  • 50 g smør
  • Persille - salt
  • Saucen:
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 500 g solmodne tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 dl bouillon
  • 1 suppevisk
  • Safran
  • Tomatpuré
  • Persille - salt - frisk -
  • Kværnet peber

Farsen røres grundigt af hakkekødet, spækket, de hakkede løg og hvidløg, ægget, krydderierne, den hakkede persille og maizenaen. Form farsen til otte bøffer, som smørsteges på begge sider i seks – otte minutter og derpå stilles varmt. Hak løggene. Skær peberfrugten i ringe og gem otte til pynt, resten hakkes i småtern. Skær tomaterne i kvarter. Svist løg og peberfrugt i olie. Tilsæt tomaterne og lad det snurre i en halv snes minutter. Tilsæt bouillon, suppevisk, safran, salt og peber. Småkog i endnu en halv snes minutter og si så saucen og smag til. Anret bøfferne med en peberring og tomatpuré på toppen og hæld saucen ved. Giv løse ris eller kartoffelmos til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 05-03-1996.

 

 

Birthe's Madside