Birthe's Madside

 

Oksebryst i ovnen
4 personer
  • ca. 1 kg oksebryst i 4 skiver, evt. tværreb med et ben på hver skive
  • 2 spsk mel
  • groft salt og peber
  • 1 spsk olie
  • 4 gulerødder
  • 1 spsk olie
  • 2 løg
  • krydderbuket
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl vand
  • Garniture:
  • 800 g kartofler
  • 400 g selleri
  • 500 g kålrabi
  • 1 spsk olie
  • groft salt
  • Tilbehør:
  • hakket persille

Vend oksebryststykkerne i mel, brun dem i olie og læg dem i en lille bradepande. Drys salt og peber over. Skær gulerødderne i mønter og løgene i terninger og svits det i olie. Hæld hvidvin og bouillon ved. Bland knust hvidløg, salt og peber i og hæld det hele ved kødet i bradepanden. Kom krydderbuketten ved. Dæk fadet til med et stykke fugtet bagepapir og sæt det i ovnen ved 180 C i ca. 2 timer. Skær kartofler, selleri og kålrabi i terninger på 2x2 cm. Svits dem i lidt olie, drys salt på og lad det stå og småstege under låg til de bliver møre. Der er ca. 15 min. Fjern krydderbuketten fra fadet.

Server oksebryststykkerne i bradepanden med garnituren og hakket persille til.

 

 

Birthe's Madside