Birthe's Madside

 

Oksegrydesteg
  • 1½-2 kg oksetykkam
  • lidt smør eller margarine til stegning
  • 2 pilsnere
  • 1 laurbærblad
  • 2 fed hvidløg
  • 2 snittede løg
  • evt. nogle skiver frisk ingefær
  • 2 kviste persille

Bed gerne slagteren om at snøre stegen, eller gør det selv. Det er ganske nemt: Lav en løkke på et stykke hvidt bomuldsgarn og vind det omkring kødet. Slut med endnu en løkke. Snøringen gør, at stegen nemmere kan skæres i pæne skiver. Stegen brunes på alle sider. Væske og krydderier tilsættes, og stegen snurrer 3½-4 timer. Når kødet er mørt, tages det op. Skyen sies og skummes. Den jævnes, koges godt igennem og smages til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside