Birthe's Madside

 

Oksekød i gelé
8 personer
  • 2 kg oksekød (klump/inderlår)
  • 1 grisetå
  • 2 løg
  • 6 nelliker
  • 1 selleristængel med grønt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 1½ spsk salt
  • 6 hele peberkorn
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • 1 æggehvide
  • 1 æggeskal
  • Pynt:
  • persille
  • tomater
  • salatagurk
  • Flødepeberrod:
  • 1 dl piskefløde
  • 1 brev reven peberrod
  • sukker

Læg kødet i en gryde med grisetåen, 2 pillede løg(stik nelliker fast i dem), selleristængler skåret en gang igennem samt krydderierne. Hæld vand ved, så det dækker; bring det i kog. Skum suppen og lad den simre 3–3½ time, til kødet er mørt. Tag kødet op og kog suppen ind til det halve. Skum evt. fedt af og si den igennem et klæde. Hæld suppen i en ren gryde. Pisk æggehviden lidt og hæd den i suppen sammen med den knuste æggeskal. Lad det koge op og si suppen gennem et rent klæde. Skær kødet ud i store tern (uden ben og sener/fedt), der lægges tæt i en lang kage/brødform. Hæld suppen over og læg en vægt over kødet. Lad det stå i køleskabet natten over. Vend oksekødet ud på et fad. Pynt med persille, agurk og tomatbåde. Giv evt. fløde peberrod til. Pisk fløden stiv, rør peberroden i og smag det til med sukker og salt.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside